«

»

Mar 20

Enschedese financiële open data gevisualiseerd

De financiële gegevens die de Gemeente Enschede sinds oktober 2013 (en teruggaand tot en met 2009) publiceert als open data, zijn op Openspending.nl nu gevisualiseerd. Dat kondigde de Open State Foundation aan op de dag voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Op OpenSpending kun je nu de uitgaven en begrotingen van Enschede vergelijken met bijvoorbeeld Amsterdam, Utrecht of Den Haag. OpenSpending.nl werkt uiteindelijk aan landelijke dekking, zodat alle gemeenten, provincies en waterschappen met elkaar te vergelijken zijn.

Dat Enschede nu op openspending.nl te vinden is, is een mooie stap naar meer financiële transparantie, en een goede manier om de data die Enschede publiceert te gebruiken. De financiële data zelf is natuurlijk ook beschikbaar op opendata.enschede.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>