«

»

Feb 17

Wat er met Enschedese data kan…

Aan het einde van de hack-day op 11 februari, kwam een Twitter bericht van Jan Willem van Eck (ESRI) binnen, met een link naar een video waarin hij laat zien hoe je met nu beschikbare Enschedese data in de on-line beschikbare browser-based ArcGIS viewer met die data kunt werken:

Open geo data Enschede, hoogte from Jan Willem van Eck on Vimeo.

In de video zie je hoe op basis van de Enschedese hoogtelijnen (volgens Jan Willem de eerste stad in Nederland die die publiceert) hoogteprofielen voor verschillende routes in de stad kunt maken.

3 comments

 1. Barend

  Leuk om te zien.
  Marr het lIjkt op het eerste gezicht niet helemaal te kloppen, volgens mij komen de profielhoogtes in de webapp die hij laat zien NIET uit de Enschede hoogtelijnen: ook in Duitsland zie je het profiel, en dat dekt de enschedese data niet …?

 2. Jw.

  goed gezien! de data komt niet uit Enschede, maar dat wil niet zeggen dat we dit soort apps niet kunnen maken met deze data.

  Mijn doel was om te laten zien hoe gemakkelijk we apps kunnen maken met open data.

  we barsten in Nederland van de 3D data, maar 3D open data is slecht zeer sumier aanwezig.

 3. Jw

  2e poging: dit is correct. Ik begrijp niet het hoogtemodel van Enschede voor het filmpje. Technisch is dat wel mogelijk.

  Groeten,
  Jw.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>