«

»

Mar 11

Open Data in randprogramma Gem. Enschede

Afgelopen maandag 7 maart stond in het randprogramma van de Enschedese Gemeenteraad Open Data op het programma.

Op uitnodiging van de raadsleden Erwin Ilgun (CDA) en Eelco Eerenberg (D66), waren Ton Zijlstra (open data bepleiter, Community Steward bij het ePSIplatform) en Patrick Reijnders (Informatiemanagement, Gemeente Enschede) aanwezig. Ton om een inleiding te geven over wat open overheidsdata is, en waarom het belangrijk is. Patrick om een inleiding te geven over wat de Gemeente Enschede al heeft gedaan en aan het doen is op het gebied van open overheidsdata. De twaalf aanwezige raadsleden van zeven partijen bleken erg geïnteresseerd in de thematiek, en er kwamen de nodige goede vragen. We hopen dan ook dat de Gemeenteraad van Enschede dit vertaalt in een gebaar om open overheidsdata voor onze stad een impuls te geven. In zijn slotwoord leek Eelco Eerenberg daar wel op te wijzen.

De slides van de presentaties die Ton en Patrick gaven zijn uiteraard te bekijken:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>